Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да сложа на 1.7 8в?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво масло да сложа на 1.7 8в?

Препоръчайте ми най-доброто масло за 1.7 8в??

Орентирай се към селения или агип как ти е мотора в какво състояние ,гледай маслото да е полу синтетика

Comment

ако мотора не е издухал - отиваш в метро и си купуваш мобил 10/40.
      Alfa GTV 1.8 TS
      Alfa 33 1,4 feeling 94г.
      Alfa 6 2,5 TD - в спомените само

Comment

Agip Sint 2000 10w40 - това е
        33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Аз лично, винаги препоръчвам Selenia 20К Alfa Romeo , просто е изпитано с времето. Държи налягане както при ниски така и при високи температури. Всичко останало е експеримент.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
            Agip Sint 2000 10w40 - това е
            Да добро е, но след 8 000 км. рязко си губи качествата (държи все по-ниско налягане)

Comment

То и на толкова дават да се сменя.
              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                То и на толкова дават да се сменя.
                ОК, затова препоръчвам 20К, по-скъпо е, но държи налягане и след 12000-14000км. Просто е идеалното съотношение между качество и цена. Иначе алтернативи хиляди. Просто не съм минал милиони километри със всички марки масла за са имам и от тях впечатления.

Comment

Значи много е относително ако мотора не ти е хубав сложи Селиния hpx или agip 10-50 сичко зависи от състоянието на мотора ,принципно селенията 20к е хубава за по нови и запазени мотори

Comment

10w60

10w60 е моето масло.

Comment

Значи,като доайен на сектата,обобщавам и внимавайте,че съм на много водки!!!Маслото за нашите кочини е Селения Голд или по-доброто Аджипт 10в-50.Още по доброто от Селения голд е 20К,но то е по-скоро за ТС.При нашите няма толкова голямо значение.Най-доброто е Селения Райсинг 10в-60,но само,ако мотора за 50 000 км гори под 2 литра масло.иначе е безсмислено да го слагаме.Формулата му е такава,че разкъсаните му молекули се възстановяват и това позволява да е отлично масло с пробег до 50 000 км.Мазителните му качесвтва нарочно не ги обсъждам,защото те са актуални само за ТС.там нещата са други.Дори и топовия ни 1.7 16в,работи на по-облекчен режим.Разбира се има и много нови съвременни масла,кото не познаваме и работят на същия принцип,като Райсинг,но за сега са недостъпни за нас.Колегите в чужбина знаят за тях.Пробега им е над 100 000 км.Проблема е,че нашите любими си искат техните масла.Само за пример.Сложете на една посредствена Лада Селения Голд и тя ще стане друга кола.Просто някои забравят,че и тя е Фиат!
                      Това исках да ви кажа,а вие имате пълното право да правите,каквито си искате глупости и експерименти.
                      Впредвид часа и ВРЕМЕТО,наздраве на всички,които за гласували днеска,независимо за кой!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Колега, пиши едно лично до VFTI (Венци). Той ще ти препоръча нещо на Агип.
                        sigpic
                        Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
                        BMW E30
                        BMW E36

Comment

Извинявам се предварително, ако не съм разбрал правилно, нали не мисли някой да си кара колата 50 или 100 000км с едно масло
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Колега ни става въпрос за каране , а колко килметра маслото запазва качествата си най бързо грумват минералните

Comment

Последните 2 смени съм ги направил с Аджип 10в40...Преди това карах с Agip 5w40 но МИ е много скъпо...Още преди това карах пак Agip 10w40.... Цената НЕ Е по евтина от на 20К, а просто се намира един пич, който го дава на драгите форумци без да ги товари през 2ма дистрибутора с по 35-40%.....

В момента съм на 8000км. с полусинтетиката и не забелязвам да имам проблеми с налягането-(много важно е в какво състояние е двигателя...)...Ще го сменя на 10-12к км.)... Всички знаят как ми върви колата и как се кара...

Всеки сам да си реши....Ако колегата му се дават 20лв./1л може да си вземе много хубав Рейсинг 10в60....

П.П Тук ще се искефя на фразата...Производителя знае най-добре с какво масло да се кара виж на капака какво пише хихихи
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

Working...
                              X